sobota, 30 stycznia 2016

Podsumowanie miesiąca

Hej!Co tam u Was słychać? Jak minął Wam styczeń? Bardziej aktywnie, czy może pasywnie leżąc na kanapie? Ostatni miesiąc był dla mnie intensywny. Wiadomo koniec semestru, dużo zaliczeń do tego siłownia jedynie na weekendy miałam czas na gotowanie. A ten piątek tak jak poprzedni spędziłam na...WSPÓLNYM GOTOWANIU! Super co? Razem z moimi znajomymi lepiliśmy pierogi. W sumie ja byłam asystentką haha przez przeziębienie, ale dzisiaj sytuacja się powtórzyła i robiłam z Klaudią burgery. Chciałam dać przepis na bloga, ale trzeba go udoskonalić bo wyszło nam za rzadkie ciasto. Co chwila dosypywałyśmy a to mąki, a to płatków owsianych. Na razie burgerki siedzą w ciepłym piekarniku i czekamy na efekt. Mam nadzieję, że wyjdą.

Stwierdziłam, że skoro mam dużo zdjęć posiłków to zrobię podsumowanie stycznia i podzielę się z Wami tym co jem na co dzień. Może to będzie dla Was inspiracją, gdy nie będziecie wiedzieli co zrobić na śniadanie, obiad lub kolację ;

ŚNIADANIE
Zazwyczaj codziennie jem swoją mieszankę z pudełka i zalewam ją gorącą wodą: płatki owsiane, żytnie, ryżowe, ortęby żytnie, owsiane, gryczane.
Placuszki jaglane 

Koktajl: banan, szpinak, kiwi, seler naciowy, sok z cytryny, trochę wody

Śniadanie na wynos: kasza jaglana, żurawina suszona, kiwi, orzeszki arachidowe. Ja przygotowuję sobie je dzień wcześniej jeżeli wiem, że będę długo poza domem.


Mieszanka z pudełka+banan+jabłko+słonecznik+wiórki kokosowe i czarna kawa

 Kasza jaglana+mieszanka z pudełka+banan+kiwi+wiórki kokosowe+chia
Placuszki gryczane+owoce+wiórki kokosowe+dżem malinowy

Placuszki owsiano-ryżowe+serek wiejski bez laktozy z dżemem porzeczkowym mojej babci+wiórki kokosowe

Kasza jaglana+mieszanka z pudełka+winogrona+migdały+kawa z mlekiem sojowym

Wafle ryżowe+masło orzechowe+banan+koktajl(szpinak, banan, jabłko, sok cytrynowy, nasiona chia)

Mieszankę z pudełka jem praktycznie codziennie. To już tradycja uwielbiam ją!

OBIAD
Kurczak w sosie pomidorowym z ryżem i buraczkami przepis: http://zdrowa-pasja.blogspot.com/2016/01/studencki-obiad-w-25-minut.html

Klasyka! Ryż, kurczak smażony na oleju kokosowym i brokuł

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i kurczakiem

Kasza gryczana i wegetariański gulasz: http://zdrowa-pasja.blogspot.com/2016/01/wegetarianski-gulasz.html

Dzisiejsze wegeburgery <3 Feta, papryka marynowana, pomidor, szpinak, ogórek konserwowy, ketchup, musztarda, por+wegeburger
KOLACJA

Sałatka: na spodzie pesto zielone, jajko, szpinak, pietruszka, pomidor, słonecznik, parówki z Sokołowa 93% mięsa


Sałatka: szpinak, jajko, słonecznik, seler naciowy, wędzona makrela, sos(2 łyżki oleju, 2 łyżki wody, sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, sok z cytryny)
Humus( dużo białka i innych cennych wartości odżywczych) można go wykorzystać do smarowania, jako dip do surowych lub pieczonych warzyw oraz do naleśników

Sałatka: tuńczyk, ryż, brokuł, jajko, prażony słonecznik, ogórki konserwowe, seler naciowy, musztarda

Miłego wieczoru życzę! Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą Wam w skomponowaniu codziennych, zdrowych posiłków.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz